HOME

 

Kitab Seribu Hikmat (Versi Bahasa Melayu Rumi)


* This ebook cover for illustration purposes only


KATA PENYUSUN


Dengan nama Allah, memuji dan memuja Allah memohon bantuan deripadanya, dengan Allah lah segala ketentuan dan kekuatan. Bermula Ayat-ayat quran itu kalau di teliti akan sebab-sebab turunnya nescaya dj dapati di antara sebab-sebabnya ialah untuk menolak kejahatan, perbuatan sihir, membasmi hasad dengki dan lain-lain angkara fitnah dan sebagainya. Nabi kita telah terancam oleh kepungan kaum quraish di sekeliling rumah kediamannya tetapi beliau telah dapat keluar menyelamatkan diri dengan selamat apabila membaca sepotong ayat.

Di dalam gua thur sekali lagi nabi terancam oleh musuh-musuhnya yang sudah tiba buat mengintip di mana beliau melindungkan diri sehingga saidina ABU BAKAR yang menemaninya hampir-hampir menjerit Rasulullah memberi kata-kata yang menenangkan. Jangan takut dan jangan duka, Allah ada bersama kita.

Di dalam perjalanan ISRA nabi Mohamad a. a.w. telah bersua dengan jin berauluh yang sun gat mengerunkan tetapi nabi telah membaca doa yang di ajarkan oleh Jibrail. Maka dengan serta merta jin yang berupa gagah itu tersungkur dan hancur lebur.

Yang dernikian nyatalah bahawa ayat-ayat dan doa adalah memberi kesan sedikit sebanyak yang di sandarkan kepada qudrat iradat Allah yang maha kuasa.

Kerana itu saya telah di dorong oleh satu azam yang kuat untuk mengumpul sedikir sebanyak apa yang saya dapati dan pelajari daripada yang mulia tuan-tuan guru yang telah memberi ijazah kepada saya, diantaranya ialah:-

- Tuan Al-Alim,
- Al-Lammah.
- AL-SHEIKH SALIMIN BIN NUKMAN
- AL-SHEIKH AL-SAIYID MUHAMMAO AL-MAHDALI
- AL-SHEIKH KARAMAH BALIDRAM
- AL-SHEIKH ABDUL HAMID AL-BANJARI dan lain - lain.
 

Dengan tujuan supaya lebih luas tersebarnya ayat-ayat dan doa-doa yang berhikmat ini kepada saudara-saudara muslimin yang berminat dan cenderong kepada arnalan-amalan seperti ini maka saya bukukan dan siarkan.

Walau bagaimana pun saya tidak mengizinkan sama sekali akan amalan-amaian yang terhimpun dalam kitab seribu hikmat ini di gunakan pada bukan tempatnya atau bertujuan jahat atau digunakan pada perkara-perkara yang melanggar batas ugama dan adat.

-All Zullfakar-
 

TENAGA HIKMAT
Mengubati penyakit-penyakit luar seperti demam, batuk, sengal dan pening adalah tugas para doktor merawatnya, tetapi penyakit gila, kena seber, rindu dan cinta tiada terupaya aemahir-mahir doktor mengubatinya kecuali dengan ilmu hikmat.

Jika sekiranya para doktor dapat men-cantumkan tulang yarsg patah, membedah dan menjabit anggota manuaia, ilmu hikmat pula boleb mencantumkan hati yang liar dan me-liarkan hati yang jinak dengan izin Allah.

Jika seorang profesor telah dapat mereka bermacam-macam rekaan dan menelaah berbagai-bagai telahan, maka ilmu hikmat (telah dapat membongkar rahsia - rahsia sulit yang tersembunyi
Dari itu ilmu hikmat adalah satu-satu nya tenaga ajaib ber£uaa kepada tiap tiap manusia, kerana ilmu hikmat bukan sahaja perantaraan untuk menhasilkan segala cila-cita tetapi ia dapat membentuk jiwa rohani dan
member-uhkan diri dari segala ancaniar

Di zaman silam terdapat banyak ulamak-ulamak yang telah bersunguh-sunguh memainkan peranan dalam ilmu - ilmu hikmat, diantara nya:-


(1) IMAM IBNU ABBAS AL-BUNI
(2) AL-SEIKH AHMAD ADDAI-RABI
(3) ABI MAKHSYARIL BAL-KHIj
(4) ABU BAKAR AL-KAWAZIMI
(5) KHALAF BIN YUSOFF AD - DAS MASANI
(6) SALIM BIN THABIT AL - BAGHDADI
(7) AL-SHEIKH SALLEH BIN ABDULLAH HUSSIN MANSOR
(S) AL-SHEIKH MUHAMMAD BIN YUSOFF AS-SANUSIdan lain lain. Seperti Imam Ghazali


Maka dengan berkat yang telah di perturunkan itu telah menjadi pedoman kepada ilmu hikmat yang ada sekarang, yang demikian kembalilah segala kelebihan-kelebihan membongkar ilmu hikmat itu kepada mereka.

 

*Syarahan atau karangan kitab ini ditulis dalam tulisan rumi manakala ayat-ayat quran tidak diubah atau diterjemah..

Muka Surat : 183 termasuk kulit

=================================================

Untuk Mendapatkan Kitab ini:-

::Maklumat Pembayaran::

HARGA:

RM80 Untuk Semenanjung Malaysia..

RM90 Untuk Sabah & Sarawak..

RM120 Untuk Singapura..

*Harga termasuk kos penghantaran (Belanja Pos)...

 

Sila masukkan atau deposit sejumlah wang ke akaun atas nama:

Account holder: Mhd Amran bin Lop
Bank: Maybank
Account number: 158060582818

 

Setelah membuat pembayaran:-

Anda sms waktu pembayaran dan alamat ke nombor
atau emailkan maklumat pembayaran dan alamat ke  


 

* Kitab ini hanya sebagai pembuka dan peringatan jua..Ilmu ini boleh diamalkan tetapi lebih baik jika berguru..Saya juga tidak dapat menentukan sesuatu ilmu itu syrik atau tidak. Murah atau mahal kitab ini adalah hak penjual mengikut nilai pasaran terkini.. Jangan salah anggap bahawa menjual kitab adalah menjual ayat Allah kerana kitab dekat kedai siapa mahu bagi free..

 

Produk Links Kitab Berbahasa Inggeris Jana Wang
Kitab Pati Rahsia Pos
Kitab Al Barqi (Ebook)
Kitab Ilmu Pengasih (Ebook)
Laman Sihat
Pembayaran
Forum Ilmu Hot!
Aaina e Amaliyat Sufi (Ebook)
Spells Of The Javanese
Occult Knowledges
Jana RM560 Sehari!

Copyright ?2006-2010 TopMagick.com.
All Rights Reserved. Our future depends on your support.
- S I T E R E Q U I R E M E N T S -
Best View Internet Explorer or Firefox or Opera 1024 x 768 resolution